Tekst og foto: Vilde Vollevik
Dette er en rett jeg kunne spist hver dag, uten å overdrive. Ingrediensene er rett og slett mine favoritter, og jeg blir aldri, aldri lei! Laksen marineres i limejuice, og denne måten å tilberede fisk på stammer fra Peru. Opprinnelig er ceviche betegnelse på en slag salat med sjøtunge marinert i lime og rødløk, men tradisjonen fungerer på de fleste typer fisk. Jeg spiser ceviche med en enkel soyadressing for å balansere ut sitrusen.
UKENS BOWL #4

Til 1 person
Ingredienser
150-180 gram fersk laksefilet (typ Salmalaks)
1 avokado
1/2 mango
1/2 stor rødløk
1 lime
Fersk rød chili
Olivenolje
Koriander til servering
Dressing (valgfri)
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ts fersk revet ingefær
Fremgangsmåte
1. Skjær opp laksefilet i biter på ca. 1 cm og legg i en bolle.
2. Skjær opp rødløk i små biter og bland med laksebitene. Press ut saften fra 2 lime og hell over laksen. Rør godt rundt og la det marinere i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
3. Kutt opp avokado og mango. Skjær opp fersk chili i tynne skiver.
4. Gjør klar en serveringsbolle med avokado og mango.
5. Når laksen er ferdig marinert skal det ha en jevn lys farge. Hell av limejuicen og legg laksebitene i serveringsbollen.
6. Hell over litt olivenolje og soyadressing, og dryss over fersk chili og koriander.

