UKENS BOWL: Ceviche-bowl med soyadressing

Tekst og foto: Vilde Vollevik


Dette er en rett jeg kunne spist hver dag, uten å overdrive. Ingrediensene er rett og slett mine favoritter, og jeg blir aldri, aldri lei! Laksen marineres i limejuice, og denne måten å tilberede fisk på stammer fra Peru. Opprinnelig er ceviche betegnelse på en slag salat med sjøtunge marinert i lime og rødløk, men tradisjonen fungerer på de fleste typer fisk. Jeg spiser ceviche med en enkel soyadressing for å balansere ut sitrusen.



UKENS BOWL #4



Til 1 person


Ingredienser

150-180 gram fersk laksefilet (typ Salmalaks)

1 avokado

1/2 mango

1/2 stor rødløk

1 lime

Fersk rød chili

Olivenolje

Koriander til servering


Dressing (valgfri)

2 ss soyasaus

1 ss sesamolje

1 ts fersk revet ingefær





Fremgangsmåte

1. Skjær opp laksefilet i biter på ca. 1 cm og legg i en bolle.


2. Skjær opp rødløk i små biter og bland med laksebitene. Press ut saften fra 2 lime og hell over laksen. Rør godt rundt og la det marinere i kjøleskapet i ca. 30 minutter.


3. Kutt opp avokado og mango. Skjær opp fersk chili i tynne skiver.


4. Gjør klar en serveringsbolle med avokado og mango.


5. Når laksen er ferdig marinert skal det ha en jevn lys farge. Hell av limejuicen og legg laksebitene i serveringsbollen.


6. Hell over litt olivenolje og soyadressing, og dryss over fersk chili og koriander.