UKENS BOWL: Cæsar-inspirert salat

Tekst og foto: Vilde Vollevik


Denne uken vil jeg dele en oppskrift på en cæsar-inspirert salat! Jeg har laget denne salaten flere ganger, både til lunsj og middag, og jeg vil definitivt lage denne utover våren og sommeren. Dette er en salat som metter godt, og kan lages på forskjellige måter. Oppskriften jeg skal vise dere inneholder ikke kjøtt, men test den gjerne med kyllingfilet stekt i litt olivenolje med timian, salt og pepper.UKENS BOWL #2Cæsardressing kan du kjøpe på de fleste dagligvarebutikker, men det er lett å lage selv og da har du mer oversikt over hvilke ingredienser som blir brukt. Det samme gjelder krutonger, du kan gjerne bruke ferdiglagde, men det er superlett å lage av et par skiver brød, olivenolje, salt, pepper og urter/hvitløkspulver.


Jeg har valgt å bytte ut kylling med "chunks" fra Coop Vegetardag. Jeg synes det er gøy å teste ut forskjellige kjøtterstatninger, og disse synes jeg er veldig gode!


Ingredienser til 1 person:

1 bunt hjertesalat

1/2 rødløk

1 kokt egg

1/2 pakke chunks fra Coop Vegetardag

Revet parmigiano reggiano/parmesan til servering


Krutonger:

1-2 skiver brød

ca. 2 ss olivenolje

Salt og pepper

Hvitløkspulver

Urter og andre krydder (valgfritt)


Dressing:

2 ss majones

1 ss sitronjuice

1 ts dijonsennep

1 ts finhakket kapers + 1 ts lake

1 ts hvitløkspulver

1 ss revet parmiggiano reggiano/parmesan

Pepper
Fremgangsmåte


1. Kok opp et egg slik du ønsker det. Jeg brukte koketid på ca. 7 minutter. Når egget er ferdigkokt legger du det i en bolle eller et glass med kaldt vann for å kjøle det ned.


2. Kutt opp hjertesalat og rødløk og legg i en serveringsbolle.


3. Stek vegetarchunks i en stekepanne med valgfri olje til det får en gylden farge.


4. Skjær opp brødskiver i små terninger. Legg brødterningene i en bolle og hell over olivenolje, salt, pepper og andre krydder. Bland alt godt sammen så terningene blir dekket av oljen. Fordel brødterningene utover et bakepapir på en rist og stek midt i ovnen på 160 grader til de blir gyldne og sprø, ca. 5 minutter.


5. Finhakk kapers og bland deretter alle ingrediensene til dressingen i en bolle. Smak til med pepper. Synes du dressingen smaker for sterkt kan du blande ut med litt rømme, creme fraiche eller olivenolje.


6. Legg krutonger og chunks i serveringsbollen med salaten. Bland litt av dressingen inn i salaten. Fjern skallet på det hardkokte egget, skjær det opp i to og plasser på toppen.


7. Dryss over revet parmigiano reggiano og mer dressing om ønsket.
 

UKENS BOWL er Vildes faste matspalte.

Hver onsdag tipser hun om en oppskrift på en "bowl" full av godsaker og herlige smaker!