Tekst og foto: Vilde Vollevik
Jeg er hekta på bowls, og lager dette til lunsj nesten hver eneste dag. Å kalle det for "salat" synes jeg blir for kjedelig, for det er jo så mye mer enn det!
Den siste uken har jeg vært skikkelig hekta på denne retten. Den er kremet, smakfull og superdigg. Til en forandring har jeg valgt å legge til litt kylling, noe jeg vanligvis ikke pleier å spise. Det var ved en tilfeldighet at jeg fant kyllingfilet i skiver i salgskassa på Coop, og etter å ha testet det ble jeg helt frelst av kombinasjonen med fetaost og grønnkål.
Spiser du ikke kjøtt kan kyllingen uten problemer sløyfes, for denne bowlen inneholder mye annet digg også.
UKENS BOWL #1

Ingredienser
Bladene fra 2 stilker grønnkål
En neve valgfri salat (jeg brukte hjertesalat)
1/4 rødløk
1 tomat
1/3 agurk
2 dl mungbønner (ferdig kokt) eller linser
1/2 avokado
50 g kyllingfilet i skiver
2 ss marinert fetaost i terninger (vanlig naturell fetaost fungerer også)
2 ss naturell yoghurt
2 ss grønn pesto
Salt og pepper
Koriander til pynt
Fremgangsmåte
Mos avokadoen med en gaffel i en liten bolle. Riv grønnkålen i små biter. Masser olje og den moste avokadoen sammen med grønnkålen i en bolle. Bruk hendene!
Kutt opp grønnsakene og legg i bollen.
Tilsett fetaost og bønner/linser.
Topp med yoghurt og pesto, og dryss over salt, pepper og koriander.
