Varm chili-sjokolade


Tekst og foto: Vilde Vollevik



Kakao og friluft går hånd i hånd, og på tur er det absolutt lov å unne seg en deilig kopp med rykende varm lykke.


Å lage ordentlig kakao på smeltet sjokolade er ren nytelse, og den perfekte desserten å ha med på tur. Drikken fungerer like godt rundt bålet på hytta, som i teltet etter en lang dag på tur i fjellet. Den er en smaksbombe i munnen, og hakket mer spennende enn vanlig porsjonskakao. Å spicy opp kakaoen gir en god og varmende følelse, perfekt til kjølige utenetter.



Ingredienser:

100 gram selskapssjokolade (kokesjokolade)

1 dl vann

5-6 dl valgfri melk

1 ss sukker

1/2 - 1 ts kajennepepper

1 liten kanelstang (kan sløyfes)


Til 2 personer


Utstyr:

Gassbrenner og gass

Kjele

Skje eller lignende til røring

Kopp å drikke fra




Fremgangsmåte:


1. Knekk opp sjokoladen i biter og legg i kjelen. Hell over vann og bland det ut med sjokoladen over lav varme. Rør godt rundt slik at sjokoladen smelter og jevner seg ut.


2. Når sjokoladen har smeltet heller du oppi melk og rører rundt. Deretter tilsetter du sukker, kajennepepper, og kanelstangen.


3. Skru varmen forsiktig, og fortsett og rør rundt til det begynner å koke. La det småkoke i 1 til 2 minutter.


4. Server rykende varm kakao i din favorittkoppen din!



Håper det smaker!