
Tekst og foto: Vilde Vollevik
Kakao og friluft går hånd i hånd, og på tur er det absolutt lov å unne seg en deilig kopp med rykende varm lykke.
Å lage ordentlig kakao på smeltet sjokolade er ren nytelse, og den perfekte desserten å ha med på tur. Drikken fungerer like godt rundt bålet på hytta, som i teltet etter en lang dag på tur i fjellet. Den er en smaksbombe i munnen, og hakket mer spennende enn vanlig porsjonskakao. Å spicy opp kakaoen gir en god og varmende følelse, perfekt til kjølige utenetter.

Ingredienser:
100 gram selskapssjokolade (kokesjokolade)
1 dl vann
5-6 dl valgfri melk
1 ss sukker
1/2 - 1 ts kajennepepper
1 liten kanelstang (kan sløyfes)
Til 2 personer
Utstyr:
Gassbrenner og gass
Kjele
Skje eller lignende til røring
Kopp å drikke fra
Fremgangsmåte:
1. Knekk opp sjokoladen i biter og legg i kjelen. Hell over vann og bland det ut med sjokoladen over lav varme. Rør godt rundt slik at sjokoladen smelter og jevner seg ut.
2. Når sjokoladen har smeltet heller du oppi melk og rører rundt. Deretter tilsetter du sukker, kajennepepper, og kanelstangen.
3. Skru varmen forsiktig, og fortsett og rør rundt til det begynner å koke. La det småkoke i 1 til 2 minutter.
4. Server rykende varm kakao i din favorittkoppen din!