Turinspirasjon: podkasttips


Tekst: Julia Gundersen


Disse podkastene vil garantert inspirere deg til å dra på tur, og lære deg nyttige tips og triks om turlivet. Lytt til en turpodkast mens du planlegger eller pakker til neste tur, eller mens du ligger i teltet på kvelden og nyter utelivet.1. Skredpodden

Podkasten jeg har hørt aller mest på i vinter - og jeg har lært så mye. De to første episodene anbefales for absolutt alle som beveger seg ute vinterstid, og handler om grunnleggende kunnskap om skred. Andre temaer som tas opp er skifilmer og risiko, å være en gruppe på tur, om redningstjenesten og førstehjelp, for å nevne noe.


Podcasten produseres av CARE (Center for Avalanche Research and Education) og varsom.no.

2. Utestemmer

Her forteller både kjente og ukjente turfolk om opplevelser og erfaring fra tur. Det er mange fine historier og tips å hente i denne podkasten i tillegg til temaer som snøskred, mørkeredsel og nærfriluftsliv.

Målet med podkasten er å vise bredden i norsk friluftsliv og bidra til enda mer engasjement rundt friluftslivet.
3. Ekstrempodden

En podkast som virkelig inspirerer og inviterer til å sette seg store, ekstreme mål, innenfor alt fra ultraløp til å bestige høye fjell eller kaste seg ut for bratte klipper. Her møter mennesker som på en eller annen måte har flyttet grenser innenfor sine felt, og hvilke teknikker og tankesett som har gått med i prosessen mot å nå målet.4. Uteliv

En interessant altmulig-podkast om friluftslivet, eller utelivet. Her kan du velge mellom episoder om turmat, soveposestandarder og rypejakt eller intervjuer med kjente turpersonligheter. Noe for enhver smak med andre ord.


5. Fri Flyt podcast

Ikke overraskende handler denne podkasten om ski og skikjøring. De nyeste episodene er primært intervjuer med kjente skikjørere, og absolutt et fint supplement til podkastlisten til den skiinteresserte.

6. Tur og tøys

Aleksander Gamme og Lars Ebbesen byr opp til mang en god turhistorie og som navnet tilsier også noe tøys. Dette er en podkast med mange spennende intervjuer og gode tips. En podkast jeg har kost meg mye med når jeg selv har vært ute på tur.


7. Tursommer (DNT)

Denne podkasten ble lansert av DNT i forbindelse med annerledes-sommeren 2020. Sommeren da alle skulle på ferie i Norge. Den er like aktuell i år, og inneholder mange gode tips til destinasjoner og aktiviteter over hele landet. Perfekt om du allerede har begynt å planlegge årets sommerferie, eller om du bare ønsker å høre mer om hvilke muligheter som finnes i vårt ganske land.