TUR-DESSERT: Tilslørte bondepiker


Tekst og foto: Vilde VollevikTilslørte bondepiker er norsk tradisjonsmat på sitt beste. Med enkle ingredienser som fløte, eple, sukker, smør og kavring kan du lage en helt fortreffelig dessert! De myke eplene står i perfekt kontrast til den sprø kavringen, og smaker som sødme og syrlighet danner en fest i ganen.Ingredienser


3 epler

4 ss sukker

2 dadler, kan sløyfes

2 ss kanel

6 ss griljermel/kavring (du kan også bruke havregryn)

3 ss smør

3 dl vann

Kremfløte på boks


Til 2-3 personer
Forberedelser hjemme:


Pakk sammen ingrediensene i tette beholdere. Det meste av kokkeleringen kan gjøres ute, men ønsker du å spare tid kan du for eksempel lage eplemosen hjemme. Husk å ta med glass eller kopper å servere desserten i.

Ute:


Kutt opp eplene i små biter. Legg eplene i en gryte og kok opp med vann. Rør jevnlig rundt, og forsiktig mos eplene ettersom de blir mykere. Finhakk dadlene og tilsett i gryten sammen med 1 ss kanel (vil du spare tid kan du gjøre dette steget hjemme på forhånd).


I en annen stekepanne eller gryte smelter du smør, og tilsetter deretter griljermel, sukker og resten av kanelen. Rør godt rundt slik at smøret blander seg med griljermelet.


Når eplene er myke og kan moses er det fint om dem får avkjølt seg noen minutter.


Legg ingrediensene lag for lag på glass - eplemos, kremfløte, griljermel, eplemos, kremfløte og topp med griljermel til slutt.