Tre grunner til å glede seg til Norgesferien


Tekst: Julia Gundersen Foto: Julia Gundersen, ShutterstockSå ble det kanskje ikke utenlandstur i år heller, men Norge er fullspekket av fantastiske muligheter og steder å besøke. Det finnes noe for enhver smak, aktiviteter som passer både soloturisten og storfamilien. Vi i GLIMT gleder oss skikkelig til Norgesferien, og gleder oss til å inspirere dere til å reise rundt i det vidstrakte og varierte landskapet. Her kommer tre av våre favorittgrunner til å virkelig begynne glede seg til årets Norgesferie.
1. Vi har et unikt og utbredt stinett, DNT - hytter og allemannsretten


Joda, vi hører det titt og ofte, hvor heldige vi er, men det er kanskje ikke før vi virkelig tar oss tid til å feriere i eget land at vi ser det selv. Det er noe helt unikt ved å kunne bevege seg omtrent fritt i fjellheimen, sette opp telt og bare nyte naturen. Det finnes uendelig med merkede stier i vårt langstrakte land, og det er finnes turer og ruter i alle vanskelighetsgrader og terreng. De røde T-ene representerer trygghet og opplevelse og en garanti for både utsikt og en vellykket tur.


2. Muligheten til å endelig gjøre alt du har drømt om å gjøre i Norge


De fleste av oss har vel tenkt at det er mye vi vil se og gjøre i vårt eget land. Inkludert meg selv. Min bucketliste for hva jeg vil se og gjøre i Norge er minst like lang som hva jeg vil se og gjøre i utlandet; jeg har rett og slett bare ikke tatt meg tid. Når muligheten for å reise har vært der, har jeg ofte prioritert å dra langt avgårde. Denne sommeren, slik som i fjor har vi endelig mulighet til å utforske vår egen bakgård, og jobbe oss nedover listen med alt vi vil se og gjøre her hjemme. Bo på rorbu i Lofoten? Løpe opp til trolltunga? Dra på rafting i Sjoa? Trenger du litt inspirasjon kan du lese om hva Vilde vil teste i sommer her: https://www.magasinetglimt.no/post/3-aktiviteter-jeg-vil-teste-i-sommer

3. Vi deler norgesferien med hele Norge


Det siste året har det dukket opp uendelig med tips til turer, aktiviteter og overnattingssteder. Norgesferien har blitt noe for alle og enhver, og vi deler opplevelsen sammen. Jeg synes det er skikkelig fint at vi kan la oss inspirere og hjelpe hverandre til å få den beste mulige sommeren. Dette er kanskje det beste tidpsunktet å utforske Norge på, med så mye tilgjengelig informasjon. Det blir garantert en fantastisk sommer, som vi deler og kan se tilbake på sammen!God sommer!