Tre forfattere du bør ta med på bilferie


Tekst: Julia Gundersen Foto: Kreditert under hvert bildeLydbok på bilferie (eller sommerferie generelt) har blitt en stor hit hos meg! Det er ikke alltid det passer med småprat og allsang, og da er det fint å sette på en lydbok for å få tiden til å gå. Lydbøker kan lånes på bilbioteksapper, kjøpes, eller lastes ned; det er i hvert fall ikke vanskelig å få tak i din neste favorittbok i e-format. De lengste etappene på årets sommerferie blir med ett litt kortere!

Erlend Loe


Erlend Loe på bilferie slår aldri feil. Det går ikke an å ikke la seg underholde av skrudde karakterer og kreative univers. Repertoaret av bøker er heldigvis stort nok til å ikke gå tom med det første. Absolutt alle bøkene av Erlend Loe egner seg til roadtrip, og har blitt et fast innslag på mine turer. De fleste lydbøkene er lest av forfatteren selv, og er både behagelige og morsomme å lytte til. Spesielt har jeg den siste tiden kost meg med bøkene om Kurt.

Bilder hentet fra Cappelen Damm
Nina Lykke


Nok en forfatter med en humoristisk vri på til tider alvorlige temaer, med et språk som får deg til å smile. Nina Lykke skriver om familiekriser som skilsmisser og utroskap, og også om helt hverdagslige temaer som de aller fleste kan kjenne seg igjen i. Det er korte og enkle historie, men som allikevel gir deg noe å tenke på når du er ferdig. Dette er bøker som lett kan fullføres i løpet av en biltur.

Bilder hentet fra ark.no

Roald Dahl


Sommerferie er det perfekte tidspunkt å gjenoppdage barndommens helter. Jeg har lest Matilda og Georgs magiske medisin utallige ganger, og jeg blir aldri lei. Spesielt på ferie når det kun er kos og avslapping er det deilig med noe man kjenner fra før av, som det ikke trenges full konsentrasjon for. I Roald Dahls univers er det uendelig med moro å velge mellom, både kjente og kjære barnebøker og litt mer seriøse voksenromaner.Bilder hentet fra ark.no og Norli.no

God sommer!