Test av GoGirl - tissetrakt


Tekst: Julia Gundersen Foto: Vilde Vollevik og Julia Gundersen
Mitt nyeste innkjøp i fjor som skulle gjøre turlivet lettere - en tissetrakt. Hva er så erfaringene mine så langt? Har jeg fått et nytt og bedre liv med en forlenget tiss på tur?En tissetrakt er en tut som gjør at vi damer kan tisse stående. I isende kulde, med klatreselen på, eller midt på natta i teltet; jeg har i hvert fall vært misunnelig på de som bare kan slenge den ut, uten å måtte ta av seg alle klærne.


Trakten har blitt testet høst, vinter og vår, både i det fri og i teltet i kombinasjon med en tisseflaske. Det sistnevnte har det definitivt vært høyest terskel for og vanskeligst å vende seg til, men trakten i seg selv er enkel å bruke.


Tissetuten fra GoGirl er laget i medisinsk silikon, og kan enkelt vaskes og pakkes bort etter bruk. Den kommer i en liten pose som den kan fraktes i. Trakten skyldes etter hvert bruk, og det er fordel å ha med litt papir å tørke den med også. Jeg har aldri følt at trakten er urenslig hverken å bruke eller ha med seg i sekken.Det å tisse stående krever litt tilvenning og øvelse, men det vil gi resultater etter hvert. Jeg synes det var uvant å stå oppreist og bare la det renne ut de første gangene, men fant fort en teknikk som funket for meg. Og nei - det renner ikke over.


Denne lille forlengeren har blitt et fast inventar på min pakkeliste, i hvert fall på turer hvor jeg vet det blir kaldt, eller turer hvor jeg må ha på seler av ulike slag. Det er en nokså billig investering (199kr) for å gjøre turen litt mer komfortabel. Når det er sagt passer det sikkert ikke for alle, så det kan være greit å tenke om behovet for å tisse stående i det hele tatt er der.Tissetrakten fra GoGirl ble kjøpt mest av nysgjerrighet, men har vist seg å fungere veldig bra til mitt turbruk. Jeg har lært meg å tisse stående med selvsikkerhet og en ganske grei teknikk. Trakten skal bli med på mange turer denne sommeren også. I tillegg blir den garantert med på reiser i fremtiden; et stående alternativ til mine klønete squats på korte bein over alle verdens offentlige toaletter.Takk og lov for produkter som gjør turlivet for oss jenter litt lettere!