Spicy flaskegresskarsuppe

Tekst og foto: Vilde Vollevik


Dette er min favorittsuppe - of all times. Jeg har aldri vært noe interessert i å lage suppe, men denne retten endret alt. Suppen er helt fantastisk god og full av smak, er det én suppe du skal teste i løpet av livet ditt så er det denne!



Oppskriften er beregnet til 2 personer


Ingredienser


1 flaskegresskar

2 fedd hvitløk

1 tommel ingefær, ca 3 cm

300 ml kokosmelk

1/2 rødløk

1 terning grønnsaksbuljong

1 ts red curry paste

1 rød chili

2 ss lime- eller sitronjuice

1 ss soyasaus

Salt og pepper

Olje til steking


Ristede kikerter og peanøtter

1 boks kikerter

2 ss olivenolje

2 ts paprikapulver

Salt og pepper




Fremgangsmåte


1. Skjær av skallet på gresskaret og kutt det opp i mindre biter. Kutt opp rødløk, og finhakk hvitløk og ingefær.


2. Blant ut en buljongterning i 0,5 l vann.



3. Finn frem en gryte, skru på medium-høy varme og stek løk, hvitløk og ingefær i valgfri olje. Etter et par minutter tilsetter du red curry paste og blander alt godt sammen. Ønsker du en sterkere smak kan du tilsette mer curry paste.



4. Tilsett gresskarbitene og stek i ca. 2-3 minutter. Så heller du oppi vannet med buljong, soyasaus, salt og pepper. Rør litt rundt før du lar alt putre i 15 minutter.



5. Mens du venter på at suppen koker kan du sette på ovnen og klargjøre kikerter og peanøtter.

Finn frem en langpanne med bakepapir og fordel kikerter og peanøtter til hver sin del av papiret. Hell jevnt over olivenolje, etterfulgt av paprikapulver, salt og pepper. Blant krydderet inn i kikertene og peanøttene med hendene. Dette skal stekes midt i ovnen i rundt 10-12 minutter på 180 grader.



6. Når gresskarbitene i suppen er myke tilsetter du kokosmelk og lime/sitronjuice og lar det småkoke i ytterligere 5 minutter. Ikke fortvil om kokosmelken skiller seg litt, alt skal blendes til slutt.


Smak og tilsett gjerne litt Sriracha eller chilipulver hvis du liker det spicy!



7. Finn frem en blender og hell suppen forsiktig over i glassbeholderen. Det er lurt å blende én del av suppen først og resten etterpå, slik at det ikke renner over når du mikser alt sammen. Blend første del av suppen til den er myk og uten klumper. Hell over i en ny bolle. Så gjør du akkurat det samme med siste del av suppen. Når hele suppen er blendet godt helles det over i gryten igjen. Sett gryten tilbake på komfyren på lav varme mens du forbereder tilbehøret.




8. Ta ut kikertene og peanøttene fra ovnen. Hakk opp litt koriander og fersk chili, og gjør klar et par limebåter til servering. Hvis du ønsker kan du også knuse opp litt peanøtter.



9. Hell suppen over i små skåler og server rykende varm! Skvis over litt limejuice og tilbehør, og ønsket mengde kikerter i suppeskålen. Drypp litt kokosmelk rundt på overflaten for å lage "kokosart"!



Denne deilige suppen kan også serveres med ris, kylling eller scampi!


Håper det smaker!


 

Denne oppskriften er en del av innlegget "Slik bruker du FLASKEGRESSKAR".

For flere oppskrifter, besøk siden vår mat & oppskrifter.


Bon appetit!