Sommerwraps med Vege Mama


Tekst: Vilde Vollevik Foto: Vilde Vollevik, Emilie Nyman, Lasse

Inneholder sponsede produkter


Sommervarmen har inntatt hovedstaden og vi legger vekk gassbrenner og varme gryteretter i bytte mot et friskere måltid. Vi i GLIMT tok med oss frukt, bær, salat og grønnsaker ut til Gressholmen for å nyte den aller første ordentlige sommerkvelden i Oslo.Vi var så heldige å få med oss noen godsaker fra Vege Mama, en liten lokal bedrift som lager plantebaserte produkter med ingredienser fra området (Sørkedalen). Vege Mama kombinerer lokale råvarer med internasjonal inspirasjon - kimchien er et fantastisk eksempel på det. Godsakene passet perfekt i salatwrapsene vi hadde planlagt å lage, og hver bit var en smaksfest uten like!

Vi fylte blader av hjertesalat med alt vi hadde og toppet med hjemmelaget peanøttsaus og gresskar- og mandelsmør fra Vege Mama. Yumsss! Et par skjeer kimchi eller solskinsskraut på det igjen og voila, så har du verdens beste sommerwrap. Det her er mat du kan småspise i timesvis, det gjorde i hvert fall vi!Ingredienser til SOMMERWRAPS

Hjertesalat

Mango

Avokado

Paprika

Syltet rødløk (eller vanlig løk)

Hvite bønnerFra Vege Mama:

Nordisk kimchi

Solskinsskraut

Gresskar- og mandelsmør


Hjemmelaget peanøttsaus: Peanøttsmør, soyasaus, sesamolje, sriracha, revet fersk ingefær, honning, limejuice - bland i et tett glass/boks.

Etter å ha inntatt en god del sommerwraps kicket søtsuget inn. Heldigvis hadde vi planer om en enkel, men veldig god dessert: Bær med pepperkakesmør! Pepperkakesmøret smaker så digg som det høres ut, men er virkelig et helårsprodukt. Søtt og godt, og passer perfekt på brødskiven eller som dip til frukt og bær.Vege Mama får du tak i gjennom REKO-ringen, les mer om det her. Du får også tak i det på Sørkedalen Landhandel og Dagens Mat på Økern. I tillegg kan du enkelt bestille hjem produkter fra hjemmesiden vegemama.no.
Vi ønsker alle en strålende juni full av god mat, latter og fine øyeblikk!