Slik bruker du FLASKEGRESSKAR!

Tekst og foto: Vilde Vollevik


Flaskegresskar, vintersquash eller butternut squash som det heter på engelsk, er en type squash med fantastisk smak og høyt næringsinnhold. Flaskegresskar inneholder mye A-vitamin og kostfiber, i tillegg til en god dose kalium og beta-karoten.


Du har kanskje sett denne rare grønnsaken på butikken, spesielt på høsten og vinteren. Flaskegresskar vokser nemlig året rundt, men er aller best i de kjølige månedene. Vi har latt oss inspirere av den søte og gode smaken, og kommet frem til tre oppskrifter du kan prøve deg på hjemme.Spicy flaskegresskarsuppe
Denne suppen er en perfekt blanding av søt, salt, sterk og syrlig. Oppskriften er vegansk og suppen er smakfull og kremet. Flaskegresskar er helt ypperlig i suppe, og server gjerne med ristede kikerter, fersk chili og koriander.


Dette er ikke et måltid du slenger sammen på fem minutter, men har du litt tid til overs en søndagskveld er dette en rett du ikke kommer til å angre på at du lagde! Du kan oppbevare suppen i kjøleskapet i opp til fem dager, og i fryseren i tre måneder.


Trykk her for å se oppskriften! 


Bakt flaskegresskar med hvite bønner og kremet spinatGresskar er litt som poteten, det kan tilberedes og spises på så mange ulike måter. Flaskegresskar kan også bakes i ovnen, det tar litt tid, men resultatet er verdt tiden. Bakt flaskegresskar er fløyelsmykt og veldig godt.


Fyll gresskaret med kremet spinat, hvite bønner og mozzarella, og nyt denne luksusretten som en vegetarisk hovedrett eller som tilbehør til noe annet.


Trykk her for å se oppskriften! 


Fritters av flaskegresskar med hjemmelaget tzatziki og frisk tomatsalatFritters av flaskegresskar er godt til alle måltider. Retten er ekstra god når den serveres med en frisk dressing og salat. For å balansere det søte i gresskaret trengs det noe syrlig ved siden av og derfor passer tzatziki perfekt til frittersene. Server med litt fetaost på siden, for alt blir så mye bedre med det!


Trykk her for å se oppskriften!
 

Jeg håper vi kan inspirere dere til å teste ut en ny grønnsak, og gi gjerne dette gresskaret en sjanse neste gang du ser det på butikken!


Bon appetit!