Skogens gull: Verdens diggeste kantarelltoast

Tekst og foto: Vilde VollevikKantareller, ofte omtalt som skogens gull, er et sikkert høsttegn. Soppen gjemmer seg i skogens kriker og kroker, blant trær og mose. Er du så heldig å finne gullet kan jeg virkelig anbefale deg å prøve denne saftige og smakfulle retten. Med noen justeringer kan retten enkelt gjøres både vegansk og vegetarisk, ved å sløyfe parmesan og/eller bacon.

Ingredienser:

Kantareller

Rødløk

Spinat

Skogsbacon (et godt tilbehør, men ikke noe problem å fjerne for et vegansk/vegetarisk alternativ)

Brødskiver

Parmesan (valgfritt)

Olje til steking

Salt og pepperFremgangsmåte:


Skyll og rens kantarellene godt, gjerne hjemme i kjøkkenvasken. Pakk soppen godt i tørkepapir, og deretter i en boks eller i annen egnet matbeholder. Du kan også forberede løk og bacon ved å skjære dette opp i strimler hjemme på kjøkkenbenken. Da sparer du tid, utstyr og oppvask når du er ute.


Vel fremme på dagens leirplass fyrer du opp gassbrenneren og steker brødskiver i stekepannen med litt olje. Brødet skal bli sprøtt og få en gyldenbrun farge.


Når brødskivene er ferdige legger du de til side, og steker oppkuttet bacon i stekepannen til det er sprøtt. Har du en stor stekepanne kan du steke bacon, løk og kantareller samtidig, men har du en liten (som på bildene) vil jeg anbefale å steke i omganger på medium varme. Løken skal stekes gylden, og kantarellene skal avgi væske og bli myke. Det enkleste er å smake deg frem til den konsistensen du selv liker best. Væsken fra kantarellene kan du helle ut, eller så lar du soppen koke i det i et par minutter.


Fremgangsmåte fortsetter under bildet.Når du steker kantarellene tilsetter du litt salt, pepper eller andre krydder du liker.


Når alt er stekt ferdig danderer du brødskivene med spinat, stekte kantareller, bacon og rødløk. Prikken over i-en er å drysse over litt revet parmesan!Dette trenger du av utstyr:

Gassbrenner og gass

Stekepanne eller en kjele

Stekespade eller lignende

Skjærebrett og kniv (hvis du vil tilberede alt ute)Kos deg med et høstmåltid av gull! Håper det smaker.