Salatwrap med peanøttsaus


Tekst og foto: Vilde Vollevik



Dette er en frisk og god rett med asiatiske smaker. Har jeg lyst på noe godt, men ikke orker et veldig tungt måltid er dette midt i blinken. Peanøttsausen er prikken over i-en og balanserer det hele.


For å lage salatwraps trenger du en spesiell type salat, nemlig hjertesalat. Hvert enkelt salatblad er formet som en liten båt og er perfekt å fylle med digge ingredienser. Paprika gir ekstra crunch og agurken gir friskhet. Søtpotet og kikerter metter og gir energi, og peanøttsausen er bare ren nytelse!




Ingredienser - Til 3 wraps

  • Hjertesalat

  • 1 tommel ingefær

  • 1 hvitløksfedd

  • 1/3 paprika

  • 1/3 søtpotet (medium størrelse)

  • 6 cm av en agurk

  • 1 boks kikerter

  • 1 avokado

  • 1 ss paprikapulver

  • 1 ss olje til steking

  • Salt og pepper



Peanøttsaus

  • 3-4 ss peanøttsmør

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 hvitløksfedd

  • 1 tommel ingefær

  • 2 ss limejuice evt. sitronjuice

  • 1 ts chilipulver, Sriracha eller fersk chili

  • 1ts honning eller sukker

  • 4 ss vann




Fremgangsmåte


  1. Kutt opp paprika, agurk og søtpotet i strimler. Skyll kikertene godt i en sil.

  2. Stek hvitløk og ingefær i olje i en stekepanne på medium varme. Etter ca. to minutter tilsetter du søtpotet og lar det steke i ca. 5 min.

  3. Tilsett så kikerter, sweet chilisaus, Sriracha (eller chilipulver) og paprikapulver. Smak til med salt og pepper. Skru ned varmen og la det stå mens du lager peanøttsausen.

  4. Riv ingefær og hvitløk.

  5. Bland sammen de resterende ingrediensene til peanøttsausen sammen i en bolle. Jevn ut med mer vann for ønsket tykkelse.

  6. Riv av bladene på hjertesalaten og fyll dem med grønnsaker og kikerter. Topp med peanøttsaus, sesamfrø, koriander og litt chilimayo. Server med avokado og ekstra peanøttsaus!