Søndagstur i Solvorn

Tekst og foto: Julia GundersenPå vestsiden av Lustrafjorden i Luster kommune finner du den lille strandbygden Solvorn. Solvorn er perfekt plassert mellom fjord og fjell, med naust og sjøboder tett i tett langs strandsonen, ferjekai og sommeråpne kafeer. I tillegg til en idyllisk stemning vil en vandring i byen også vise historiske bygninger, blant annet Walaker Hotell som er Norges eldste hotell i vanlig drift.
Fra Solvorn finner du en merket sti langs fjorden, med en unik og åpen utsikt hele veien, sol i ansiktet og muligheter til flere fine stopp langs veien. Parkering har du lett tilgjengelig midt i sentrum nede ved ferjekaien, og stien starter langs stranden, forbi de fargerike naustene og videre inn i skog og over svaberg.

Stien er variert og litt ulendt noen steder, men den er hverken bratt eller vanskelig å ta seg frem på. Turen er omtrent 2,8km en vei tur-retur regnes 2,5-3 timer.


Turen til Solvorn kan kombineres med en ferjetur over fjorden til andre siden og et besøk til Urnes Stavkirke, som er en av våre eldste stavkirker.


Turbeskrivelse

Rute: Solvorn til Legenes

Start: Solvorn sentrum

Distanse: 2,8km én vei

Tid: 2.4-3 timer tur-retur