Reste-masala: Restemat på tur med indisk vri



Som selverklært matentusiast går det mye tid på kjøkkenet, med mange forskjellige ingredienser. Det resulterer også i mye restemat og jeg er alltid på utkikk etter nye måter å bruke opp dette på. Det verste jeg vet er å kaste mat, men jeg vet hvor fort gjort det er å glemme en halv løk bakerst i kjøleskapet, eller plutselig finne salaten våt og råtten.


En favorittmåte å bruke opp rester på er å slenge alt i en gryterett. Denne gangen ville jeg spise middag ute, og denne restemiddagen passet helt perfekt.



Ingredienser:

Grønnsaker - ta med deg det du har liggende hjemme. Vi brukte broccoli, grønnkål, champignon, løk, hvitløk og tomat

300 ml kokosmelk

1 glass tikka masala-saus

1-2 dl basmatiris (vi tok det på øyemål)

1 terning Grønnsaksbuljong

4 ss rømme

Olje til steking


Til 2 personer



Utstyr:

Gassbrenner og gass

Mattermos eller isolert boks

Skje

Gryte

Sleiv

Skål til servering

Kniv og skjærebrett - hvis du ønsker å tilberede alt ute




Fremgangsmåte


Hjemme:

Kok opp basmatiris med grønnsaksbuljong. Legg det i en mattermos som holder på varmen. Hvis du ikke har det kan du eventuelt varme opp risen i en gryte når du kommer ut.

Kutt opp grønnsakene og legg dem i små poser eller bokser.




Ute:

Start med å steke ingefær i olje til det blir gyldent.

Tilsett så resten av grønnsakene og stek dette i et par minutter, før du tilsetter masala-sausen og rører godt rundt i ca. 5 minutter.

Hell over kokosmelk og rør rundt slik at sausene blander seg. Dette kan småkoke i noen minutter, helt til grønnsakene er myke.

Til slutt tilsetter du grønnkål og lar dette koke i ytterligere 1-2 minutter.

Server i en bolle med ris, litt ekstra grønnkål og et par skjeer rømme.




Håper det smaker!