Pandemi-vennlig påskeferie

Tekst og foto: Julia Gundersen og Vilde Vollevik


Store deler av befolkningen er nå preget av lockdown og de strengeste tiltakene vi noen gang har hatt. Dessverre påvirker det vår kjære påskeferie, en uke mange av oss forbinder med appelsin og kvikk lunsj, vårsol i ansiktet, høy fart i langrennsporet og avslapning på hytta med hele familien samlet. I år blir det nok ikke slik vi forventet, men vi har likevel mulighet til å gjøre det beste ut av det og ordne oss en pandemi-vennlig påskeferie. En annerledes påske betyr ikke at den blir mindre hyggelig!


Vi ønsker å dele noen tips til ting du kan gjøre denne påsken (med hensyn til koronatiltak og smittevern).
Hengekøyetur i din nærmeste skog


Det blir kanskje ikke hyttetur med vennegjengen i år, men hva med å teste ut en hengekøyetur i skogen i stedet? Finn en stor og åpen leirplass omringet av trær, heng opp hengekøyer i fornuftig avstand og la påskeroen tre inn med varm kakao, skravling og kanskje en skvett rødvin. Det er lettere å holde avstand ute, og dette er en god erstatter for den årlige hytteturen med gjengen. Husk å ta med varme klær og riktig utstyr. Selv om vårsolen titter frem kan det fortsatt bli kaldt om natten.
Mat på bålet


Pakk sekken med god mat og snacks som kan lages på gassbrenner eller bålet. Be med venner og familie, finn et fint område i naturen og kok opp et deilig måltid. Kakao-kos og kvikk lunsj trenger ikke legges til side selv om mye annet dessverre utgår denne påsken.


Trenger du tips til turmat kan du sjekke ut denne siden.
Hopp i havet


Vekk deg selv opp fra den sigende lockdownmodusen med et forfriskende bad. "Kaldt bad-trenden" er i høyeste grad aktuell, og vi forstår godt hvorfor. Det er lite som kan måle seg med den følelsen som følger et kaldt bad. Det høres ikke veldig fristende ut å utsette seg for iskaldt vann, men tro oss - det kan snu en grå og kjedelig dag til det bedre!
Hjemmelaget påskegodt


De fleste av oss har mer tid til overs, så hvorfor ikke prøve å lage påskegodtet selv? Vi har samlet et par oppskrifter på påskegodt du kan lage hjemme på ditt eget kjøkken. Arranger en liten påskeeggjakt med de du bor med og overrask med hjemmelagde godsaker.


Sjekk ut oppskriftene her.

Støtt din lokale favorittkafé og dra på oppdagelsesferd i byen

Våren er den beste tiden på året til å gjenoppdage byen din som sakte, men sikkert våkner fra vinterens dvale. Solen varmer i ansiktet og gatene er fri for is. Vårtegnene har begynt å vise seg, og fuglene har begynt å synge den varme årstiden inn. Plukk opp en kaffe og bolle fra din favorittkafe, ta med en venn og nyt våren i urbane omgivelser. Dra på oppdagelsesferd i egen by, let etter vårtegn og legg merke til de små tingene!


Kanskje det også er på tide å prøve en ny lokal kafe eller restaurant?
Les en god bok

Selv om det kanskje ikke blir hyttetur, er det mye av påskeroen som også kan finnes hjemme. Påsken er en fin tid å finne frem en god bok, med påskeegget godt plassert ved siden av deg.

Påskekrim er selvsagt en klassiker, men om du ønsker noe annet lesestoff denne påsken har vi laget en liste med bøker som har inspirert oss til å dra på nye eventyr. Den kan du lese her.

Reparer og organiser turutstyret

Påsken representerer for mange slutten på vinteren og begynnelsen på våren. Har du tid til overs er det fint å lage litt orden i systemet og pakke bort turutstyr som ikke skal brukes fremover. Jeg liker å se nøye gjennom alt før jeg pakker det bort og og syr og reparerer det som har fått seg hull og rifter i løpet av vinteren. En fin aktivitet som nytes best med en podcast eller lydbok på øret. Her er det bare å finne frem nål og tråd!