Marmot Limelight 2P - det ultimate 2-mannsteltet?


Tekst: Vilde Vollevik Foto: Vilde Vollevik, Alexander Ågren


Hver uke får jeg spørsmål om det lille oransje huset jeg som regel har hatt med på tur. Innboksen på Instagram florerer av spørsmål rundt dette teltet; er det tungt, er det holdbart, funker det i det norske klimaet?De siste to årene har 2-mannsteltet Marmot Limelight 2P vært en fast følgesvenn på tur. Teltet ble kjøpt brukt på Finn.no, og aldri hadde jeg trodd det skulle bli så godt brukt og ikke minst elsket som det har blitt. Teltet har vært med på roadtrips, nærturer i marka, på vidde og fjell. Over og under tregrensen har teltets fire vegger holdt meg og min turpartner varm, tørr og beskyttet mot elementene.Hva er det som gjør dette teltet så bra?


To innganger - Teltets langsider har to store innganger. Ytterteltet på den ene siden er større enn på andre siden, og det er ofte den siden vi velger som "hovedinngang". I innerteltet er den ene åpningen hel, og den andre halv. Åpningene kan fint rulles opp og festes så de ikke blafrer i vinden eller henger i veien. Det fine med disse to inngangene er god lufting, god utsikt og at man har hver sin inngang. Det gjør også dobesøkene på natten hakket lettere!


Høyt under taket - Høyere tak = høyere komfort! I dette teltet kan jeg og min turpartner sitte oppreist uten problemer. Det er gull verdt på regnfulle dager, eller når myggen er ekstra intens.
Vekt - Teltet veier 2,55 kg med alt inkludert (innertelt, yttertelt, footprint, teltplugger ). Dette er ikke revolusjonerende lett, men ikke noe problem å bære hvis man er to. Jeg har også brukt teltet på tur alene, og har aldri hatt noe problemer med å bære det selv. Litt tyngre vekt er verdt det for en teltduk som aldri har revnet og teltstenger som aldri knekker.


Pakkstørrelse - Uten stenger kan teltet pakkes ganske så lite i en komprimerbar pakkepose. Vi pleier som regel å bære teltet under lokket på sekken, i den posen teltet opprinnelig kommer i. Fordeler vi det slik at en tar teltet og den andre tar maten går det som regel opp i opp.

Tekniske data:

Teltets mål - 109 x 137 x 224 cm.

Materialet ytterduk - 68d 100% Polyester Taffeta 1500mm F/R.

bunnduk - 68d Polyester Taffeta 190T 2000mm F/R

innerduk - 40d 100% Polyester No-See-Um Mesh F/R | 68d 100% Polyester Taffeta F/R.

Stenger - DAC Pressfit 9.0 mm/ Velo HD 9mm.
Hvordan fungerer dette kuppelteltet i møte med vind og regn?


Teltet har blitt brukt i regn og ruskevær på Hardangervidda og i sterke stormkast på Vestlandet. Det har vært skikkelig drittvær, og teltet har overrasket gang på gang. Når alle bardunene er spent står teltet stødig, selv om jeg har vært overbevist om at jeg kommer til å blåse bort. Er det skikkelig regnvær setter jeg alltid opp ytterduken først, og innerteltet til slutt slik at det holder seg tørt. Det er også viktig å sette opp teltet med kortsiden mot vinden, slik at det er mindre overflate for vinden å ta tak i.


På vinteren?


Dette teltet er ikke et vintertelt, og har ingen funksjoner som er rettet spesifikt mot telting på snø. Jeg har brukt det i skogen et par ganger på vinterstid, noe som har gått helt fint. På hard snø i skogen har jeg slitt med å få ned teltpluggene, men siden teltet er selvstående har det ikke vært et stort problem. I dyp snø har jeg aldri testet dette teltet, og jeg tror heller ikke jeg ville brukt det på fjellet i de kaldeste månedene. Det er en grunn til at friluftsutstyr deles inn i kategoriene 3-sesongs og vinter, for vinter er en helt egen greie som trenger spesifikt utstyr.
På sommeren da?


Med to store åpninger og to ventilasjonsluker er dette teltet som skapt for varme dager. For en enda bedre sommeropplevelse kan du ta av ytterduken og kun sove under innerteltets netting. Innerteltet holder mygg og andre insekter unna - det er viktig på sommerens fjellturer.

Oppsummering


Etter min mening er dette et veldig bra og allsidig telt for to personer som ønsker å nyte et enkelt friluftsliv. Teltet har dekket alle våre behov, og kommer til å bli brukt i lang tid fremover. Det har aldri fått et hull eller en rift, og har vært en stødig og trofast følgesvenn på tur. Er du på utkikk etter et robust vintertelt vil jeg ikke gå for dette, men som et 3-sesongstelt fungerer det ypperlig.


Ser du etter et rimelig telt som funker i marka, på festival, på stranden, på vidda, eller på fjellet? Da er kanskje Marmot Limelight 2P noe for deg!