Luksusmiddag ute: Vegisterkaker med tilbehør

Tekst: Vilde Vollevik Foto: Lasse


Vegisterkaker med potetmos, rødløksalat og kremet soppsaus



Dette er en utrolig digg luksusrett, men det betyr ikke at den ikke kan lages ute! Med rette forberedelser hjemme kan du ta dette deilige måltidet med ut på din neste overnattingstur.

Du må gjerne bytte ut vegisterkakene med vanlige medisterkaker, og selvfølgelig endre på tilbehøret slik at det passer din gane.





Ingredienser:

300 gram formbar vegetardeig

1 dl ris, gjerne basmatiris

1 dl lettkokte havregryn

1 ts revet muskatnøtt

1 ts revet ingefær (eller finkuttet)

Salt og pepper

1 pose potetmos

1 pose fløtesaus typ Toro

1 matfløte

1-2 champignon eller annen sopp

1/3 rødkål

1 gulrot

1 terning grønnsaksbuljong

Tyttebærsyltetøy til servering





Forberedelser hjemme:


1. Kok opp ris med grønnsaksbuljong.


2. Bland vegetardeig med revet muskatnøtt, revet ingefær, salt og pepper. Tilsett havregryn.


3. Når risen er ferdig kokt blander du dette inn i farsen. Bruk en stavmikser og blend alt sammen slik at farsen jevnes ut. Farsen kan legges i ziplock-poser.


4. Kutt opp rødkål i tynne strimler og riv en gulrot. Legg dette i to separate bokser. Champignonen kan du kutte opp hjemme eller ute.



Ute:


1. Stek rødkålen i en stekepanne og legg på en tallerken sammen med revet gulrot.


2. Form farsen til små kaker. Stek de til de er gyldne på alle sider i en stekepanne med olje.




3. Lag potetmos slik pakken viser i en egen bolle. Du må gjerne krydre potetmosen med litt ekstra salt og pepper.





4. Lag soppsausen i en større gryte. Hell pulveret fra Toro-posen i gryten med 2 dl vann og 3 dl matfløte. Rør rundt i fløtesausen til den er jevn, og tilsett oppkuttet sopp. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Husk å røre rundt jevnlig så det ikke brenner seg.




5. Server dette fantastiske måltidet med tyttebærsaus. På høsten kan du til og med sanke egne tyttebær i skogen, koke dem opp og med litt sukker og vann og røre rundt til du får en slag syltetøy!




Håper det smaker!