GULLSUPPEUKENS BOWL #6Dette er en enkel suppe laget av gulrot, søtpotet og kokosmelk. Samtidig inneholder den et par eksotiske ingredienser som ingefær og chilipulver som piffer suppen opp og gjør den smaksrik. Krutonger gir en god "crunch" og de hvite bønnene gir tyggemotstand og ekstra proteiner. Dette er en god hverdagsfavoritt hos meg!


Denne oppskriften blir også den siste i serien "Ukens bowl". Det har vært gøy å poste nye oppskrifter hver uke, men jeg har så utrolig mye å komme med på matfronten at jeg rett og slett må utvide onsdagsspalten til å handle om alt som har med mat å gjøre! Det betyr at hver onsdag fremover kommer det et matrelatert innlegg - det kan være alt fra turmat, frokost, lunsj og middag, til restauranttips og oppskrifter rundt spesifikke matvarer. Jeg gleder meg!Ingredienser


2 gulrøtter

1/2 stor (eller 1 medium) søtpotet

1/2 rødløk

2-3 hvitløksfedd

1/2 tommel ingefær

1 ts chilipulver

500 ml kokosmelk

1 terning grønnsaksbuljong

0,5 l vann

2 ss sitronjuice

Salt og pepper


Tilbehør

1 boks hvite bønner

En håndfull krutonger per person

Fersk persille eller koriander

Gresskarfrø
Fremgangsmåte1. Kutt opp søtpotet og gulrot i terninger. Kutt opp løk og finhakk ingefær og hvitløk. Det er ikke så nøye hvordan det skjæres opp, alt skal blendes til slutt uansett.


2. Stek løk, hvitløk og ingefær i valgfri olje i en gryte på medium varme. Etter to minutter tilsetter du søtpotet og lar alt steke i noen minutter til det blir gyldent.


3. Bland ut en grønnsaksbuljongterning i 0,5 l vann og hell det oppi gryten. Her kan du også bruke hjemmelaget grønnsakskraft.4. Tilsett gulrot, salt, pepper og chilipulver i gryten og la alt koke i 15 minutter, til grønnsakene er myke.


5. Tilsett kokosmelk og sitronjuice. Rør rundt og la alt småputre i 5 minutter.


6. Hell halve suppen i en blender. Blend godt til suppen er fri for klumper. Gjør det samme med siste del av suppen. Til slutt heller du alt i samme gryte og setter den på lav varme til den skal serveres.


7. Server suppen med fersk persille, krutonger og gresskarfrø! Jeg legger også ved hvite bønner som jeg krydrer med salt, pepper og cayenne.