Frokosttips: Sjoko-kokos quinoagrøt

Tekst og foto: Vilde Vollevik


Dette er en frokost jeg elsker å lage når jeg har litt ekstra tid på morgenen. Noen ganger går jeg ordentlig lei av havregryn med kokt vann, og da er det utrolig digg å koke opp noe litt mer interessant for smaksløkene.


Kokosmelk, banan og rå kakao gjør grøten kremet og søt, og peanøttsmøret gir et hint av salt og fletter alle smakene sammen. Quinoaen har en spesiell "nøttesmak" og tyggemotstand, og er et deilig avbrekk fra den kjedelige havregrøten.


Ingredienser:

2 dl quinoa

1 ts kanel

2 ts rå kakao

1 ss peanøttsmør

3 ss kokosmelk

2 dl vann

1 banan (kan sløyfes)

Frø, nøtter og kokosmasse til topping

Fremgangsmåte:

1 Kok opp quinoa i vann, som anvist på pakken.

2 Kutt opp banan i skiver mens quinoaen koker.

3 Halvveis i koketiden kan du tilsette banan, kokosmelk, peanøttsmør, rå kakao og kanel. Tilsett litt vann dersom du ønsker å endre konsistensen på grøten.

4 Når grøten er ferdigkokt kan du skru av varmen og sette kjelen til side. Finn frem frø og nøtter til topping, gjerne gresskarkjerner og hakkede mandler for ekstra krunsj og tyggemotstand.Jeg pleier å koke opp grøten med alle typer frø jeg har liggende, som for eksempel chiafrø, linfrø og solsikkefrø. Da føler jeg at grøten blir mettende og gir litt ekstra næring. Også er det godt å ha litt å tygge på!


Du kan gjerne tilsette honning eller sukker når grøten er nedkjølt, det tar selvfølgelig grøten opp ett hakk og gir en enda sterkere "sjokolade-smak". Du kan også tilsette mer banan for samme effekt.