Fritters av flaskegresskar med hjemmelaget tzatziki og frisk tomatsalat

Tekst og foto: Vilde Vollevik


Fritters er en morsom måte å spise flaskegresskar, og kan brukes i mange forskjellige retter, som for eksempel i pitabrød, i salat eller på brødskiven. Denne oppskriften inneholder fritters, tomatsalat og tzatziki, som er en lett lunsj eller middag.


Til 2 personer


Fritters

1 flaskegresskar, revet

3 ss kikertmel

2 egg

2 ss olivenolje

Salt og pepper




Tomatsalat

2 never cherrytomater

1/2 rødløk

3 stilker fersk persille

1 ss olivenolje

Salt og pepper


Tzatziki

2 hvitløksfedd

3 ss olivenolje

4 store ss gresk yoghurt

1/2 agurk (eller én liten)

2 ss sitronjuice el. juice fra 1/2 sitron

Salt og pepper

2 stilker mynte



Fremgangsmåte


Fritters:


1. Kutt gresskaret i to og skjær av skallet. Kutt så gresskaret opp i mindre biter.

2. Riv gresskarbitene på et rivjern.

3. Bland revet gresskar i en bolle med egg, kikertmel, olivenolje, salt og pepper.

4. Varm en stekepanne opp til medium varme, hell oppi litt olje til steking.

5. Lag små "pannekaker" av røren i stekepannen. To spiseskjeer er nok til én fritters. Bruk en skje til å forsiktig forme og mose frittersene til ønsket tykkelse.

6. Stek i et par minutter på begge sider, til frittersene er gyldne.




Tzatziki:


1. Kutt agurken i to, og deretter skjærer du hver del på tvers. Fjern den våte innmaten i agurken med en skje.


2. Riv agurken med rivjern. Hvis jeg har tid liker jeg å rive agurken og legge det i en sil slik at væsken renner ut noen timer før jeg lager tzatzikien, men det er ikke absolutt nødvendig. Jo våtere agurken er, jo mer "vannete" blir tzatzikien. Gjør du alt på en gang kan du "dytte" revet agurk mot silen for å presse ut så mye som mulig av væsken.


3. Riv hvitløk eller bruk en hvitløkspresse og legg det i en skål med to spiseskjeer olivenolje. La hvitløken ligge i oljen i noen minutter, gjerne et par timer hvis det er mulig. Da sprer den gode smaken seg i oljen.


4. Bland revet agurk, hvitløk og olivenolje med gresk yoghurt, smak til med sitronjuice, salt, pepper og hakkede mynteblader. Som siste finish heller du over litt olivenolje og drysser over mynteblader.





Tomatsalat:


1. Kutt cherrytomatene i to. Skjær løken i tynne strimler. Hakk opp persille. Legg alt i en bolle.

2. Hell over olivenolje, og dryss over litt salt og pepper.

3. Blant alt sammen i bollen og server.




 

Denne oppskriften er en del av innlegget "Slik bruker du FLASKEGRESSKAR".

For flere oppskrifter, besøk siden vår mat & oppskrifter.


Bon appetit!