Forberedelser til Uteuka

Tekst og foto: Julia Gundersen, Vilde Vollevik


Uteuka nærmer seg og vi er godt i gang med forberedelsene. Torsdag 15. april drar vi ut og kickstarter "sove ute-sesongen" med hele syv overnattinger ute i vår nærmark. Du kan lese mer om Uteuka-konseptet her.


Den store tursommeren 2021 nærmer seg og vi ønsker å kickstarte sesongen med en uteuke - en uke hvor vi sover ute i vår egen nærmark syv netter i strekk. Det begynner å bli varmere, og det er ingen unnskyldning for ikke å komme seg mer ut, også i hverdagen. Vår uteuke skal være lavterskel, vi skal sove ute hver natt, men samtidig kunne dra hjem (til skole eller jobb) på dagtid. Det er en fin måte å utfordre seg selv på, uten å måtte ha en hel uke fri til rådighet. En uke ute i frisk luft - det kan virkelig gjøre en stor forskjell!Å sove ute syv netter i strekk krever litt planlegging - hvor skal vi sove, hva skal vi ha med oss, hva skal vi spise og hvordan skal vi kle oss?


Før vi skal sove ute klargjør vi utstyr som passer årstiden og været. Nå som våren har kommet og temperaturen som regel holder seg på plussiden kan vi finne frem 3-sesongsoveposen, droppe vinterunderlaget og rett og slett pakke sekken litt lettere. Likevel er vi forberedt på at det kan bli kaldt og til og med snø, så vi kommer til å sjekke værmeldingen jevnt og trutt gjennom hele uken. Ullklær tar vi med oss uansett, for selv om det er deilig vårsol på dagen kan det fort snu om kveldene.


Pakking og forberedelser fra Uteuka i fjor


Når det kommer til matlaging er det fint å bli enig på forhånd om hvem som skal kjøpe inn mat og hva som skal lages. Vi har lyst til å fokusere litt ekstra på matlaging denne uken, og vi kommer til å teste helt nye oppskrifter på gassbrenner'n. Havregrøt har vi spist nok av på tur, så nå har vi en god sjanse til å teste noen nytt og kanskje finne nye favoritter. Det er en fordel at vi skal hjem på dagen, slik at vi kan pakke om og finne frem rett utstyr til den maten vi skal lage.Det er også lurt å forberede seg mentalt før en uteuke. Hva om det blir dårlig vær og vi egentlig har mest lyst til å bli hjemme? Tanken på å sove ute i regn og ruskevær er ikke så fristende. Likevel har vi erfart gang på gang at det som regel blir veldig koselig uansett. En av de beste morgenene under fjorårets uteuke var den morgenen med dårligst vær - da endte vi opp med å krype under tarpen, steke vafler på primusen og skravle i timesvis. Mer om hvordan man henter frem motivasjon til å beseire dørstokkmila kommer!
Hvis du også har lyst til å lage din egen uteuke har vi en god nyhet - når denne uteuka er omme lanserer vi en komplett digital brosjyre hvor vi deler våre aller beste tips til hvordan du selv kan gjennomføre en uteuke, samt drøssevis av turtips. Vi deler blant annet flere oppskrifter til digg turmat, hemmeligheten bak å holde seg varm gjennom natten, pakkelister og mye, mye mer.
Vi gleder oss utrolig mye til å gjennomføre denne uteuka, og ikke minst dele erfaringer og friluftstips med dere underveis. Følg oss på Instagram for daglige oppdateringer fra skogen gjennom hele uken!


La oss ønske både våren og Uteuka velkommen!