Dette pakker jeg i dagstursekken: Osprey Tempest 40


Tekst: Vilde Vollevik Foto: Julia GundersenInnholdet i min dagstursekk ser svært forskjellig ut fra tur til tur. Likevel er det et par ting jeg som regel har med meg.Min favorittsekk for dagsturer er Osprey Tempest 40. Den har alle funksjoner jeg ser etter i en dagstursekk, blant annet: regulerbart lokk, flaskeholder på hver side, stropper til sitteunderlag og annet, lomme i topplokket, lommer i hoftebeltet og to åpninger (øverst og nederst). Med en sekk på 40 liter er jeg garantert at jeg får plass til mat og drikke, ekstra skift, jakke, vann og kamerautstyr.


Det fine med denne sekken er at størrelsen ikke går på bekostning av sekkens vekt, og sekken kan enkelt komprimeres ganske så liten de gangene jeg ikke fyller den opp. Denne sekken har jeg også brukt på overnattingsturer i marka og weekend-turer. 40 liter er en veldig anvendelig størrelse når det kommer til sekk, og jeg har ikke angret ett eneste sekund på at jeg valgte akkurat denne. Denne kan jeg bruke til så mye forskjellig!


Jeg er 177 cm lang og har sekken i størrelsen M/L. Denne synes jeg sitter veldig godt og reimer gnager ikke på skuldre eller hofter.Alle dagsturer er forskjellige, men jeg liker å ha med mat og drikke til et godt måltid, gjerne litt snacks også. Kaffe er også godt, og dette pleier jeg å lage hjemme i forkant og helle på en termos. Noen ganger har jeg med gassbrenner og stekepanne/gryte, andre ganger lager jeg noe enkelt som ikke krever så mye utstyr.


Dette er produktene jeg pleier å ha med meg på dagstur:

 • Sitteunderlag

 • Vind- og vanntett skalljakke - på fjellet har jeg ALLTID med dette, men i nærmarka legger jeg den hjemme hvis værmeldingen melder fint vær

 • Ekstra ullgenser/fleece/dunjakke til pauser

 • Lue (utenom varme sommerdager)

 • Vannflaske(r)

 • Enkelt førstehjelpsutstyr

 • Toalettpapir

 • Termos

 • Mat og drikke

 • Turkopp

 • Matlagingsutstyr etter behov

 • Søppelpose

 • Batteripakke og mobillader

 • Kamerautstyr

Alt pakkes i to-tre vanntette pakkeposer.