Favoritter etter uteuka


Etter syv netter i skogen har vi funnet flere nye turfavoritter. De nye favorittene har vært uunngåelige gjennom hele uteuka, og kommer garantert til å bli med oss på flere turer fremover.


Tekst: Julia Gundersen og Vilde Vollevik Foto: Lasse, Vilde Vollevik, Julia GundersenPakkeposer

Vi bruker vanntette pakkeposer til det meste; til å lage system i sekken, til å holde ekstra skift og elektronikk tørt, og til å pakke mat i - i tilfelle noe skulle lekke ut. Pakkeposer i forskjellige farger gjør det lettere å se hvor du har hva, uten å måtte ta ut alt fra sekken hver gang. Et tips er å pakke de viktigste tingene slik som førstehjelpsutstyr og tørt skift, i de mest synlige og fargerike posene. Da blir det lett for både deg og turfølget ditt å finne det frem, om det skulle bli nødvendig.
Termokopp

Hold kaffen god og varm til siste skvett med med en god termos. Vi elsker de isolerte termokoppene fra Klean Kanteen - de er helt tette og holder på varmen lenge. Termokoppene er favoritter i både hverdagen og på tur! Som et supplement til termokoppen sverger vi til de enkle koppene fra Fold-a-cup. De er sammenleggbare, tar lite plass, og i dem heller vi varm drikke fra termokoppen slik at vi får en liten varmekilde å varme fingrene på.
Camptøfler

Ingen ting er som å skifte til tørre sokker og tre over camptøfler etter en lang mars i svette sko. Gjennom uteuka har camptøflene fra Exped vært en stor favoritt. Tøflene er fylt med kunstfiber og varmer godt. Sålen er slitesterk, noe som gjør at du kan bruke disse tøflene rett på bakken hvis du trenger å bevege deg rundt i leiren. Tøflene har blitt en stor favoritt hos oss og er alltid med oss på tur!
Oppblåsbar pute

Ønsker du litt ekstra komfort som tar liten plass er det ikke tvil om hva du bør prioritere. En liten oppblåsbar pute kan øke søvnkvaliteten betraktelig, og løfte turen enda et nivå. Den gir det lille ekstra, samtidig som den knapt merkes i sekken. I motsetning til en sammenbrettet genser vil en slik pute holde seg stabil i løpet av natten, og du slipper å våkne med stiv nakke. En favoritt vi ikke trodde vi trengte, men som har gjort uteuka litt ekstra behagelig.

Villmarkskniv

En god villmarkskniv kan brukes til mye; oppkutting av grønnsaker, spikking av pølsepinner og til fyring av bål.
Lette tursko

Selv korte turer krever godt skotøy, spesielt når du bærer tung sekk. Under uteuka fraktet vi både mat, vann og ved, i tillegg til det vi trengte av telt-og overnattingsutstyr. Dette gjorde sekkene merkbart tunge, til tross for at vi ikke gikk veldig langt. Vi ønsket derfor gode og utprøvde sko, både for å være sikre på å unngå gnagsår, og ha det komfortabelt. Valget falt på et par terrengsko fra La Sportiva, av modellen Helios. Et par vi også bruker til dagsturer og løpeturer i marka. De er ikke vanntette, men det var heller ikke noe vi savnet i vårvarmen, hvor det var viktigere med gode pusteegenskaper.

Liggeunderlag i 100% norsk saueull

Et liggeunderlag i ull varmer utrolig godt og er et godt supplement til et vanlig skumliggeunderlag. Vilde brukte ullunderlag nesten hver natt, og er helt frelst av hvor godt det isolerer varme. Standard størrelse på et ullunderlag er 190 cm, derfor er det gull å klippe det til slik at du får et sitteunderlag og et kortere liggeunderlag.


Sammenleggbar lykt fra Goal Zero


Når mørket inntar skogen er det fint med en lysskilde i leiren. Det er både praktisk og koselig, og gjennom uteuka har vi landet på en favoritt. Lykten Crush Light Chroma fra Goal Zero er lett og enkel å pakke. Lykten kan skifte mellom 6 forskjellige farger, i tillegg til den veldig koselige «candle flicker mode» som gir samme effekt som et levende lys. Den har i tillegg 3 forskjellige settinger for hvitt lys. Lykten pakkes helt flat og lades opp med USB eller det innebygde solcellepanelet.