Enkel turmat: Fiskekaker i pitabrød

Tekst og foto: Vilde Vollevik


Noe av det jeg setter mest pris på at jeg kan gjøre under lockdown er å dra ut i naturen. Jeg pleier ikke dra så langt, bare opp til Nordmarka med en liten sekk, matlagingsutstyr og ingredienser til et måltid. Her forleden bestemte jeg meg for å teste noe nytt, og endte opp med å lage denne enkle retten. Dette er enkel turmat som du lager på null komma niks! Liker du ikke fiskekaker kan du bytte ut med for eksempel vegetarburger/hamburger, oppskåret kyllingfilet eller falafel.


Du trenger:

Fiskekaker

Pitabrød

Grønnsaker som tomat, salat, rødløk, agurk, persille og lignende. Velg det du synes er godt!

Kesam (rømme eller crème fraîche funker også)

Sweet chili-saus

Olje til steking


Av matlagingsutstyr trenger du en gassbrenner og gass, stekespade, stekepanne, kniv, skje og en form for tallerken. Du kan også lage dette over bålet, men husk å sjekke om stekepannen du har tåler åpen flamme.Slik gjør du:


1. Før du drar ut på tur forbereder du grønnsakene hjemme. Kutt det opp og legg i en boks. Jeg anbefaler salat, agurk, tomat og rødløk.


Hell over litt sweet chili-saus i en liten vanntett beholder, du kan gjøre det samme med kesamen for å forsikre deg om at det ikke søler ut i sekken.2. Når du har kommet frem til dagens leirplass tar du frem matlagingsutstyret og steker først fiskekaker på medium varme i litt olje. Jeg pleier å helle litt olivenolje på en liten flaske med pipette og ta med meg i en zip-lockpose.3. Stek deretter pitabrødet på svak varme i stekepannen.


4. Lag et snitt i pitabrødet og fyll med grønnsaker og fiskekake. Hell over litt sweet chili-saus og kesam.Kos deg!