Drømmen om å krysse Hardangervidda


Tekst og foto: Vilde Vollevik


Eventyrlysten har vært der hele livet. Jeg har alltid hatt en dragning mot det å forberede, planlegge og gjennomføre turer og reiser. Jeg har sett utallige dokumentarer og har bokhyllen full av bøker som tar for seg akkurat dette. Jeg kan bli helt oppslukt i andres prosjekter og ekspedisjoner, og jeg husker den store fascinasjonen jeg hadde for polfarere og andre oppdagelsesreisende da jeg var liten. Drømmer og eventyrlyst har dratt meg ut på lange reiser i den store verdenen, med ryggsekken på og evig nysgjerrighet.


Nå er det den vakre naturen i Norge og friluftslivet som opptar fritiden. Og jeg har forelsket meg i å være på tur med telt, sovepose og vill natur. En tvunget pause fra reising og backpacking har gjort at jeg nå blir dratt mot disse store friluftseventyrene. Jeg vil ut og gå, og jeg vil gå lenge!