UKENS BOWL: Crispy thaisalat

Tekst og foto: Vilde Vollevik



UKENS BOWL #3



Denne uken vil jeg tipse om en rågod thai-inspirert salat. Salaten er absolutt god som den er, men er også fantastisk som siderett til grillet kylling, stekt laks eller scampi. Den er crispy og serveres med en frisk soyadressing. Denne gangen er ikke ukens bowl servert i en bolle som det egentlig skal, håper dere tilgir meg.



Til 1 person

Ingredienser

1 gulrot

1/2 agurk

1/2 paprika

1 håndfull sukkererter

1 håndfull bønneskudd

1 boks hvite bønner

2 stilker vårløk

Fersk koriander til servering

Knuste peanøtter til servering

Fersk chili til servering (kan sløyfes)


Dressing

2 ss soyasaus

1 ss sesamolje

1 ss limejuice

1 ts sesamfrø

1 ts brunt sukker (kan sløyfes)

1 ts Sriracha eller chilipulver (kan sløyfes)



Fremgangsmåte


1. Bruk en ostehøvel og skjær tynne strimler av agurken og gulroten.


2. Kutt opp paprikaen i tynne biter. Kutt opp sukkerertene på langs.


3. Legg grønnsakene i en bolle eller på en tallerken, sammen med bønneskudd. Skyll de hvite bønnene og tilsett salaten.


4. Finhakk vårløk og koriander, og grovhakk peanøttene. Skjær tynne skiver fersk chili. Dryss dette over salaten ved servering.


5. Bland alle ingrediensene til sausen og hell over salaten.



 

UKENS BOWL er Vildes faste matspalte.

Hver onsdag tipser hun om en oppskrift på en "bowl" full av godsaker og herlige smaker!