Bananpannekaker på tur

Tekst og foto: Vilde Vollevik


Noe av det jeg liker aller best med å sove ute er å våkne opp til frisk luft, soloppgang og fuglekvitter. Å nyte den første kaffekoppen i naturlige og fredelige omgivelser slår sjeldent feil og er noe jeg aldri blir lei av. Prikken over i-en på slike morgener er en enkel, men god frokost. En av mine favorittfrokoster å lage ute er bananpannekaker. Enkelt, godt og mettende!



Oppskriften er enkel; til én person trenger du

  • 1 banan

  • 2 egg

  • 1 ss chiafrø (kan sløyfes, men hjelper til å binde røren sammen)

  • 100 ml havregryn

  • 200 ml vann

  • 1/2 ts salt

  • 1 ts kanel


Forbered pannekakerøren hjemme før du drar ut. Bland alt sammen i en blender eller med stavmikser. Tilsett mer vann for å gjøre røren mer rennende om du ønsker.


Når røren er jevn heller du den på en flaske og skrur korken godt igjen. Røren holder seg godt, så du kan doble røren om du skal være ute i flere dager. Ta også med litt smør eller olje til steking.



På morgenen steker jeg pannekakene i en stekepanne over en gassbrenner på lav-medium varme i litt olje/smør. Det skal ikke mer til enn et par minutter på hver side. Som topping bruker jeg kesam og friske bær, men du kan også bruke all slags frukt, cottage cheese eller syltetøy.