4 tips til en sensommer i Oslo


Her er Vildes fire tips til en sensommer i hovedstaden!Sykkeltur og bad på Malmøya

Det er varmt ute, solen skinner og et kaldt bad frister. Du tar turen ned på Sørenga for å kjøle deg ned. Du blir møtt av en haug av mennesker. Du må stå i kø for å komme deg opp badestigen.


Er du lei av å ligge som sild i tønne på Sørenga og andre populære badesteder i sentrum? En sykkeltur på drøyt 15 minutter fra sentrum tar deg til Malmøya hvor du har tre ulike bademuligheter; deilige svaberg på sørsiden av øya, Solvikbukta badeplass og Sundveien badeplass (Oslos eneste bade- og campingplass for bevegelseshemmede). For å komme deg til Malmøya sykler du forbi Sørenga mot Bekkelaget, til du kommer til Ormsundbrua og deretter Malmøyabrua.Foto: klimaoslo.noLad batteriene med en telttur på Langøyene

Langøyene er en av de beste badeøyene utenfor Oslo, men har dessverre vært stengt i lang tid på grunn av opprydding og sikring. 1. Juli åpnet øyen igjen, og her kan du til og med sette opp din egen camp i opp til 7 dager. Den store badeplassen er familievennlig med sandstrand, volleyballbane, fotballbane, toaletter og rent drikkevann. Trenger du en pause fra bylivet i sommer er dette en fin mulighet til å ligge rett ut, bade, sole seg og rett og slett nyte sommerdagene ved havet.


Foto: Visit OslofjordenStøtt de lokale på Grünerløkka

Å vandre gatelangs i pulserende byliv hører en sensommer i Oslo til. Området rundt Olaf Ryes plass og Birkelunden bugner av spennende butikker, spisesteder og barer. Her finner du mange uavhengige butikker med unikt tilbud av klær, deilig mat og drikke, og mye annet. Grünerløkka er best på bruktbutikker, og kan friste med blant annet Fretex, Robot, Good Vibes Vintage og Past (for å nevne noen). Å støtte de små lokale har vært viktig i koronaåret, og vi er spesielt glad i Mitt Lille Hjem, Frøken Dianas Salonger og selvfølgelig Chillout Travel & Outdoor. Er du kaffetørst kan vi anbefale Dapper, og er du sulten må du teste falafelwrappen fra Falafel'n'Juice. Sommerkvelden avsluttes med en drink på Chair eller et glass på Territoriet.Foto: DNB Eiendom, Andreas KiilUt i skogen og opp i trærne!

Det skal ikke mer til enn en hengekøye, en sovepose, litt god mat og en t-banebillett opp til Sognsvann før du finner friluftsglede og "skogens ro". I Oslomarka er du omringet av et enormt nettverk av stier, store og små tjern og innsjøer. Du er nok ikke alene om å trekke inn i marka på sommeren, så gå gjerne litt lenger enn alle andre hvis du vil være helt alene. En personlig favoritt er Lille Åklungen, ca. 40 minutter fra Sognsvann t-banestasjon. Vil du ha Oslo beste utsikt kan vi anbefale Vettakollen eller Grefsenkollen. Har du noen dager til overs kan fotturen "Nordmarka på langs", fra Grua til Sognsvann også anbefales. Ta med gode sko, nok tursjokolade og kanskje en fiskestang (husk fiskekort), og legg ut på ferden gjennom den fantastiske Oslomarka.


Foto: Julia Gundersen