3 aktiviteter å teste i sommer


Tekst: Vilde Vollevik Foto: Shutterstock, Vilde Vollevik


Jeg er stadig på utkikk etter nye måter å oppleve naturen på. I fjor var målet å prøve å bli glad i å stå på ski, slik at jeg kunne ta del i vinterens uteliv i større grad enn før. Jeg gikk en del på langrenn, likte det noen ganger, andre ganger ikke. Da våren kom og snøen smeltet var jeg likevel glad for å ha prøvd, og jeg utelukker ikke at det blir mer skigåing neste vinter.


Nå er sommeren rett rundt hjørnet, og selv om jeg har store turplaner vil jeg også prøve ut et par nye aktiviteter denne sesongen. Hva slags spennende aktiviteter kan denne sommeren by på? Kanskje finner jeg en ny favoritthobby?
SUP


SUP (Stand up Paddle) har jeg så vidt vært borti noen år tilbake, men etter å ha sett mer og mer av dette må jeg innrømme at jeg er meget nysgjerrig. Hvordan er det å for eksempel bruke dette som et slags fremkomstmiddel?


Jeg har sett flere som har brukt SUP i store innsjøer, og padlet fra øy til øy med telt og utstyr. Tenk på alle de fine øyene som plutselig blir tilgjengelig!
Klatring og buldring


Jeg har ikke klatret mye i mitt liv, men etter å ha fått klatreutstyr i julegave har jeg hatt lyst til å vie mer tid til denne aktiviteten. Det ser helt utrolig ut å klare å trosse frykt og høydeskrekk i fjellveggen, og jeg har sett alle klatrefilmer som finnes der ute. De få gangene jeg har klatret har jeg vært skjelven og usikker, så nå er jeg motivert til å bli enda flinkere og tryggere på meg selv. En annen motivasjonsfaktor er at flere av Norges høye fjelltopper krever ferdigheter innenfor klatring, og vil jeg nå disse toppene er det bare å sette i gang med øvingen!
Turorientering


Etter å ha blitt bitt av Stolpejakt-basillen har jeg blitt mer nysgjerrig på turorientering. Turorientering går ut på å lete seg frem til poster satt ut i nærmiljøet, ofte i skog og mark, men også i byområder og parker. På denne måten oppdager man kanskje nye områder og går veier man som regel ikke vill gått. Turorientering er en perfekt måte å gjøre turen litt mer spennende og variert, samtidig som det skaper mestringsfølelse av å klare å navigere seg frem til riktig post. Jeg elsker å gå på tur, så jeg tror virkelig denne aktiviteten er noe for meg!
Hva gleder du deg til å teste i sommer? ☀️

1 kommentar