TURER OG RETREATS

Jente-eventyr:
Hardangervidda på langs

Vill vidde møter vakkert kulturlandskap på denne 8 dager lange vandringen med sekk på ryggen langs fastlandsnorges største nasjonalpark - Hardangervidda.

Sammen skal vi krysse Hardangervidda, og ta dere med på både en ytre og indre reise. Fra Finse til Mogen. 

 

Vi kombinerer vandreetapper med morgenyoga, fjellbad og meditasjon i det fri. Det blir selvsagt turkaffe, gode samtaler og mulighet til å teste egne grenser.

Vi sørger for en autentisk opplevelse av å krysse Hardangervidda, samtidig som du kan gjennomføre turen i et trygt fellesskap med likesinnede turjenter med samme mål.  Du vil bli godt tatt vare på av tre ivrige og erfarne turledere (Vilde, Emilie og Julia) som holder deg mett, myk og fornøyd hele veien – og som holder kursen slik at du kan fokusere på å nyte det unike landskapet. 

P8170400.JPG
P8150261.JPG
P8230737.JPG
P8170452_edited.jpg

Tidspunkt: 10.08.22-17.08.22

Sted: Finse til Mogen Turisthytte

For hvem: Eventyrlystne jenter

Pris: 5750 kr

 

Vi starter turen på historiske Finse, 1222 m.o.h, hvor vi begynner vandringen sørover til Mogen turisthytte. Det blir seks overnattinger i telt ute på Hardangervidda, i tillegg til en overnatting på Turisthytte halvveis på reisen (vi overnatter og spiser treretters middag på Rauhelleren). Vi starter dagene med felles frokost, kaffe og litt morgenyoga for å mykne opp stive muskler, før vi sammen begir oss ut på dagens vandring. Det blir til sammen syv fantastiske dager på beina, med en pausedag på dag fem for å lade hode og kropp før siste halvdel. Dagsetappene vil variere fra 5 -19 km. Vi lager måltidene selv ute i det fri, og legger opp til stopp innom noen av turisthyttene for en kaffe og bolle for de som vil. Vi avslutter med felles lunsj på Mogen turisthytte, og tar båten siste etappe mot Rjukan. 

HVEM PASSER TUREN FOR?

Denne turen passer for deg som har noe turerfaring fra før av. Du trenger ikke ha gått veldig lange turer, men du må ha gått turer med sekk på ryggen og gjerne overnattet i telt før. Du må være i normal fysisk form og være forberedt på lange dagsetapper. Vi kommer til å dele et enkelt treningsprogram i forkant av turen, slik at du kan forberede kroppen din på tung sekk og lange dager i fjellskoene.

DETTE ER INKLUDERT:

Guidet tur over Hardangervidda med tre erfarne turledere

Treningsprogram med fokus på kondisjon og skadeforebyggende trening i forkant av turen

Pakkeliste (inkluderer tips til hvordan du pakker sekken for langtur og rabattkoder fra våre samarbeidspartnere som gjør forberedelsene både rimeligere og gir deg utstyr du kan ha livet ut).

Innholdsrik gavepose fra våre erfarne og turglade samarbeidspartnere

Yoga underveis

Alle måltider (frokost, lunsj, middag og snacks)

En overnatting på turisthytte med middag, frokost, matpakke og mulighet til å fylle opp termosen

Båt fra Mogen

Buss til Rjukan

 

RUTE (med forbehold om endringer):

Dag 1 (10. aug): Toget til Finse - gå forbi Finse, campe ved Hardangerjøkulen (3-5 km) 

Dag 2 (11.aug): Gå til Krækkja (17-20 km)

Dag 3 (12.aug): Krækkja til Heinseter (ca 19 km)

Dag 4 (13.aug): Heinseter til Rauhelleren (kortere etappe) (ca 12 km)

Dag 5 (14.aug): Hviledag Rauhelleren (begynne å gå mot Lågaros for å sette opp camp)

Dag 6 (15.aug): Rauhelleren til Lågaros 19 km (avhenger av hvor langt vi går dagen før)

Dag 7 (16.aug): Lågaros til Gjuvsjåen 10 km

Dag 8 (17.aug): Tidlig start. Gjuvsjåen til Mogen ca. 5-7 km. Mat på hytta og båten + felles buss tilbake til Rjukan
 

HVEM ER VI?

Julia Natasza Gundersen - Co Founder av Magasinet Glimt og Vibber Media. Turleder og yogalærer

Julia har ansvar for kart og rett kurs, i tillegg til sporløse leirplasser og sikkerhet. Julia har tidligere krysset Hardangervidda på ski, kitet og gått mye turer i området, og er godt kjent med hyttene som skal besøkes. Hun har erfaring fra DNT og Røde Kors, og jobber i tillegg som yogalærer.

Emilie J Nyman - Daglig leder og eventyrarrangør for Ivrig, osteopat, yogalærer og over gjennomsnittet glad i livet utendørs. 

Emilie har ansvar for både deres kropp og sjel under vandringen. Som utdannet osteopat og yogalærer vil hun bistå med både skadeforebyggende øvelser, deilige og avspennende yogsøkter og meditasjon etter en lang dag på beina. Samtidig har Emilie erfaring innenfor førstehjelp, akutte skader og sårstell.

Vilde Vollevik - Co-founder av Magasinet GLIMT og Vibber Media. Innholdsskaper i turbransjen og matentusiast.

Vilde har ansvar for at alle er mette under hele turen, og vil sette sammen matposer til alle deltakerne. Vilde har selv erfaring med turer på Hardangervidda, og gleder seg til å ta med en gjeng damer til hennes favorittsted. I tillegg har Vilde ansvar for å dokumentere de åtte dagene på vidda, slik at alle kommer hjem til et fotoalbum fullt av gode minner.

TRANSPORT:

Eventyret starter på Finse, og hit kommer dere via Bergensbanen. Dere er selv ansvarlige for å bestille og betale for egen togbillett. Oppmøtetidspunkt og forslag til togtider vil komme etter påmelding. Etter endt båttur over Møsvatn tar vi sammen buss fra Skinnarbu til Rjukan, dette er inkludert i prisen. Vi avslutter eventyret i Rjukan, hvor dere selv må arrangere og betale videre transport. Antatt ankomsttidspunkt vil komme etter påmelding. 

SIKKERHET:

Deres sikkerhet på tur er en stor prioritering hos oss. Vi tar kontinuerlig hensyn til værforhold og deres trygghet på turen. Vi har med satellittelefon slik at vi alltid kan kommunisere med omverdenen og tilkalle hjelp dersom det er nødvendig. Både Julia og Emilie har erfaring med førstehjelp, akutte skader og sårstell. Vi sørger for å ha et innholdsrikt førstehjelpskrin med på tur, men vi anbefaler deg å ta med et enkelt og personlig førstehjelpskit med innhold du vet du trenger på tur. Mer informasjon om dette kommer i pakkelisten.

KONTAKT OG PÅMELDING:

Sitter du inne med en drøm om å krysse Hardangervidda, men usikker på hvordan – da er dette muligheten for deg!

For påmelding eller spørsmål angående turen: Fyll inn kontaktskjemaet under, så hører du fra oss så snart som mulig.

Vi ønsker at dere føler dere ivaretatt og trygge på tur med oss, derfor vil vi ha løpende kommunikasjon med dere hele veien til vi møtes på Finse.

Kontaktskjema

Takk, du hører fra oss!